Rouwbegeleiding

Als Medical Management Assistant werkte ik een tijd op de spoedgevallendienst waar ik ettelijke malen geconfronteerd werd met verwacht/onverwacht overlijden, bij alle leeftijden. Het verdriet dat mensen tonen en ondergaan is zeer verschillend van persoon tot persoon, en van cultuur tot cultuur.

In maart 2017 stierf dan geheel onverwacht mijn moeder en werd ikzelf geconfronteerd met een zwaar verlies. Ik zag wat dit allemaal met zich meebracht in ons gezin. Wat mij toen erg opviel is dat mensen zeer verschillend omgaan met rouwen.

vleugelvrij rouw

De één kan niet meer denken, de andere wil het niet aanvaarden, de ene gaat door, de andere kan alleen maar stilstaan, enz .. Hierdoor werd mijn interesse alleen maar groter in hoe omgaan met en verwerken van een rouwproces.

Een rouwproces hoeft niet altijd te maken hebben met het verlies van een persoon, maar kan ook gaan om andere dingen die je hebt verloren, denk maar aan het verlies van een job, afscheid van een relatie, …. Er zijn verschillende technieken die kunnen helpen om het rouwproces te kunnen aanvaarden en een plaats te geven in je leven.

Zit je met een rouwproces van welke aard dan ook? Heb je het moeilijk met het verwerken/plaatsen van een spannende/moeilijke/aangrijpende gebeurtenis in je leven? Samen met jou ga ik op zoek naar de impact hiervan op je leven en zoeken we samen naar oplossingen om weer tot je kern te komen en je vleugels weer te kunnen spreiden in je leven.

 

‘ROUW’
Een woord met veel inhoud
Het trekt je uiteen
De tijd probeert te helen
Een zoektocht naar begrip
Het luisteren helpt
De aanvaarding is een proces
Een plaats in het hart maakt het weer één geheel

 

Tarief per sessie van 1 uur : 60 euro

Ik wil je graag verder helpen

Gelieve uw naam en voornaam in te vullen.

Gelieve uw e-mailadres in te vullen

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Gelieve een vraag of bericht in te geven.

U dient hiermee akkoord te gaan. Anders kunnen wij geen contact met u opnemen.